Forskjellen mellom vanntett stoff, vannavvisende stoff og vannavstøtende stoff

Vanntett stoff

Hvis du trenger å holde deg helt tørr i slagregn eller snø, er det beste alternativet å bruke et riktig designet plagg laget av vanntett pustende stoff.

De konvensjonelle vanntettingsbehandlingene fungerer ved å dekke porene med et lag av polymer eller en membran.Tildekning er et generelt begrep som refererer til påføring av ett eller flere lag med vedheftende polymerprodukter på en eller begge sider av et tekstilmateriale.Væsken kan ikke passere stoffet fordi filmen av polymert materiale er dannet på overflaten av tekstilet.Det betyr at vanntette materialer vanligvis oppnås ved bruk av overflatebehandlinger.

Vannavvisende stoff

Vannavvisende stoff motstår vanligvis fukting når det bæres i periodisk regn, men dette stoffet gir ikke tilstrekkelig beskyttelse mot slagregn.Så den liker ikke vanntette materialer, vannavstøtende tekstiler har åpne porer som gjør dem gjennomtrengelige for luft, vanndamp og flytende vann (ved høyt hydrostatisk trykk).For å få et vannavstøtende stoff påføres et hydrofobt materiale på fiberoverflaten.Som et resultat av denne prosedyren forblir stoffet porøst, slik at luft og vanndamp kan passere gjennom.En ulempe er at under ekstreme værforhold lekker stoffet.

Fordelen med hydrofobe tekstiler er forbedret pusteevne.Imidlertid gir de mindre beskyttelse mot vann.Vannavstøtende stoffer brukes hovedsakelig i konvensjonelle klær eller som et utvendig lag av vanntette klær.Hydrofobisiteten kan enten være permanent, for eksempel på grunn av bruk av vannavstøtende midler, DWR.Selvfølgelig kan det også være midlertidig.

Vannavstøtende stoff

Begrepet "vannmotstand" beskriver i hvilken grad vanndråper er i stand til å fukte og trenge gjennom et stoff.Noen bruker begrepene ord, så de hevder at vanntett og vanntett er det samme.Faktisk er disse stoffene mellom vannavstøtende og vanntette tekstiler.Vannavstøtende stoffer og klær skal holde deg tørr i moderat til kraftig regn.Så de gir bedre beskyttelse mot regn og snø enn vannavstøtende tekstiler.

Regnbestandige klær er ofte laget av tettvevde kunstige stoffer som (ripstop) polyester og nylon.Andre tettvevde stoffer som taft og til og med bomull er også lett brukt til å produsere vanntette klær og utstyr.

Bruk av vanntette, vannavstøtende og vannavstøtende tekstiler

Vanntette, vannavstøtende og vannavstøtende stoffer er ganske populære for produksjon av utendørs og innendørs produkter.Ikke overraskende er hovedbruken av slike tekstiler til klær og utstyr (støvler, ryggsekker, telt, soveposetrekk, paraplyer, fester, ponchoer) for utendørsaktiviteter som fotturer, backpacking, vintersport osv. De brukes også til produkter som brukes hjemme som sengetrekk, laken, putebeskyttere, trekk til hagestoler og bord, dyretepper, etc.

Fuzhou Huasheng Textile Co.,Ltd.er en kvalifisert leverandør av vannavstøtende tekstiler.Hvis du vil vite mer produktkunnskap og kjøpe stoffer, ta gjerne kontakt med oss.


Innleggstid: 26. oktober 2021